miércoles, 6 de abril de 2011

3.6.Obtenció dels metalls:


Majoria de metalls no es troben purs a la natura, per això és necessari extreure'ls dels minerals que els contenen, on es troben formant compostos químics (normalment òxids). Hi ha dues formes bàsiques de fer-ho; en tots dos casos es produeix una reacció química:
  • Al forn: a altes temperatures.
  • Per electròlisi: se separa el metall per mitjà d'un corrent elèctric.

Obtenció de la fosa i l’acer mitjançant altes temperatures:

La diferència entre acer i fosa és la quantitat de carboni; l'acer conté menys carboni que la fosa, però tots dos són metalls fèrrics.

http://santillana.educat1x1.cat/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/08afac2a-bbba-4745-9951-70d7b0f32ed3/resources/lf_080701_metalls_obtecio_mitjancant_altes_temperatures.pdf

Obtenció del coure, alumini, magnesi, titani i zinc en cel·la electroquímica:

Una cel·la electroquímica és un recipient que conté un líquid que condueix l'electricitat i uns borns (Botó metàl.lic al qual va unit un fil conductor elèctric,  sigui perrematar o per a connectar-lo amb un altre circuit)
 que es connecten a un voltatge determinat. La circulació de corrent a través del líquid en produeix la descomposició química.
L'alumini és l'element metàl·lic més abundant de l'escorça terrestre i sempre es troba combinat amb altres elements. Industrialment s'obté de l'electròlisi de l'òxid d'alumini. A continuació, veurem aquest procés de forma més detallada.

http://santillana.educat1x1.cat/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/08afac2a-bbba-4745-9951-70d7b0f32ed3/resources/lf_080701_metalls_obtecio_en_celula_electroquimica.pdf

Emmotllament i conformació de metalls:

En l'emmotllament es vessa el metall fos dins un motlle i es deixa refredar. I en el conformat, a més, s'aplica pressió amb elements mòbils, com ara corrons de laminació o premses hidràuliques.

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario