miércoles, 6 de abril de 2011

3.7.Impacte mediambiental:


L' ús de materials metàl·lics perjudica el medi ambient pel que fa a:
  • Extracció de minerals: els minerals s'extreuen de mines i de pedreres. Aquestes, a cel obert, mouen una gran quantitat de terres, generen grans quantitats de pols i una agressió radical al paisatge.
  • Indústria metal·lúrgica: el procés d'obtenció de metalls purs sol ser molt contaminant. Els forns de les indústries metal·lúrgiques emeten gran quantitat de gasos, tot i que són tractats abans que s'emetin a l'atmosfera. Els processos electroquímics consumeixen quantitats molt elevades d'electricitat i van acompanyats de tractaments químics que generen llots residuals molt tòxics i perjudicials per a la flora i la fauna.
  • Deixalles: en la nostra societat de consum es generen grans quantitats de residus metàl·lics: els envasos, els vehicles vells, maquinària, vaixells, avions, etc.
El reciclatge es presenta com una alternativa per reduir l'impacte ambiental, perquè els metalls es poden fondre i conformar infinites vegades. Per això cal:
  • Recollir: es retiren els productes metàl·lics inservibles i es recupera el metall que contenen.
  • Reutilitzar: el material recuperat es classifica en els diferents metalls i els seus aliatges i es prepara en bales compactades, en llistons, encenalls o blocs per tornar-los a utilitzar en la indústria que ho demani.
Amb això aconseguim reduir l'extracció de matèria primera de la natura. Com a exemple, el 70% dels materials d'un cotxe són metàl·lics. Vegem els metalls que té:

14 comentarios: